Vi har fått inn en sjarmerende franskmann! 1965 Renault Caravelle i god brukstand med ikke perfekt
Har fått en teknisk gjennomgang og ettersyn på vårt MECA verksted. Gjennomgang av bremser og ny clutchwire.

Kan ses hos Classic Garage Son Tlf 64959930 eller dag@sonbb.no

Renault Caravelle er en sportsbil som ble produsert av den franske produsenten Renault mellom 1958 og 1968. Utenfor USA og Storbritannia var det frem til 1962  markedsført under merkeskiltet Renault Floride .

Renault var misunnelig med den voksende suksessen i Volkswagen Boble i Nord-Amerika, og lette etter måter de kunne matche Volkswagen sin suksess med sin egen Renault Dauphine. På en konvensjon av nordamerikanske distributører som fant sted i Florida , krevde Renaults amerikanske forhandlere at det ble opprettet en Dauphine coupé / cabriolet som ville forbedre Renaults image i det kritiske amerikanske markedet.Renaults ledere var enig, og siden konseptet ble født på en konvensjon i Florida, ble bilen umiddelbart kjent i selskapet som “Renault Floride”. [ Navnet “Floride” ble ansett som uegnet for 49 av 50 stater i USA, men siden det kunne ha antydet respekt for andre stater enn Florida. Av denne grunn var et alternativt navn, “Caravelle”, fra starten brukt til Nord-Amerika og for andre store markeder (inkludert Storbritannia) der hovedspråket var en form for engelsk.

Floride ble avduket på 1958 Paris Motor Show . En liten bakmontert design av Pietro Frua på Carrozzeria Ghia , den brukte gulvpanelet og motoren til Renault Dauphine sedan.

Floride ble lansert i USA og Canada som Renault Caravelle et år etter introduksjonen i Europa .

Bilen ble tilbudt som en 2 + 2-coupe, en 2 + 2 cabriolet og som en konvertibel, sistnevnte er en cabriolet med en flyttbar hardtop.  Den 2,265 mm (89,2 in) akselbasen ble delt med Renault Dauphine, men lengre overheng betydde at totalt Floride var lengre med en betydelig 320 mm (12,6 in), samt litt lavere og svært litt bredere.