Magasin beskrivelse

Her har vi fått inn en rimelig unik og original tidlig Volvo 142 som vi nå legger ut for salg. Dette er en virkelig “tidsmaskin” og bil som bør forbli i sin unike originale tilstand.

Historien omkring denne bilen skal være at den var eid av et eldre ektepar i Norrland i Sverige. Gubben døde etterhvert og enken hadde ikke førerkort.
Hun fikk seg imidlertid ikke til å selge bilen etter sin mann og den ble stående i garasjen i over 30 år. Etter hennes død ble bilen solgt på auksjon i Sverige i 2015 og brakt til Norge. Den er fremdeles helt slik som det gamle ekteparet hadde den og fremstår utrolig original og velholdt og har bare gått ca 148000 km.

Vi var så heldige å få kjøpt denne tidligere i høst og startet det vi vil kalle en “konservering” av denne originalbilen. Den 32 år gamle originallakken ble vannslipt med 6000 papir for å fjerne oksydering og få fram glansen .  Panseret og venstre forskjerm klarte vi ikke å “redde” lakken på så disse delene har fått et nytt strøk med originallakk. Interiøret er kun vasket lett, da det fremstår helt originalt og helt. Det gamle ekteparet må øyensynlig hatt mye å snakke om, for radio valgte de ikke da de kjøpte bilen og det originale dekslet som kan fjernes ved montering av radio sitter der fremdeles.

Vi har ellers utført noen små forbedringer. Bilen har fått et tidsriktig sett med Bosch ekstralys, forhåpentlig vis likt det ekteparet hadde. Hull for ekstralys i støtfangerene var der og ledningsnettet med bryter lå klart, men lysene hadde en eller annen gang forsvunnet. Vi har også utstyrt bilen med klassiske nye dekk med hvit side, noe vi mener kler disse godt spesielt med mørk lakkfarge som denne i mørkeblått. Vil du heller ha dekk med sort side finnes et sett med nesten nye. Et sett med originale “snobbringar” er også montert på felgene. I hanskerommet ligger et komplett sett med litteratur som instruksjonsbok, kjøretips og garantihefte vi også har funnet og komplettert bilen med.

Dette er en “P”-kode Volvo 142 som tilsier at bilen er produsert i 1968, (produksjonsnr 25953) det første hele produksjonsåret for Volvo 142. Volvo klarte kun å produsere 1500 Volvo 142 i 1967 på tampen av året. Denne har B18 motor som går helt supert, og B18 ble bare levert på Volvo 140 serie i 1967 og 1968. Unikt er også Galon interiøret (skai) som også bare ble levert disse 2 første produksjonsårene. Sjeldne skjermspeil, som på denne, er også et rimelig sjeldent tilbehør.

Den tidligere eieren som vi kjøpte bilen fra hadde gjort tekniske oppgraderinger på bilen, men bl.a. nye bremser. Bilen ble EU godkjent oktober og er nå godkjent til 10/2022.
Volvo 140 ble presentert i 1966 og var et stort steg framover i bilutviklingen hos Volvo. God innvendig plass og høy sikkerhet gjorde bilen til en milepæl som skulle vise seg å lede til den moderne Volvo-bilen. Bilen var tegnet av Volvos norsk-svenske designer Jan Wilsgård. De etterfølgende årene ble grunnmodellen 144 (firedørs sedan) etterfulgt av 142 (todørs sedan) og 145 (stasjonsvogn). Det fantes også en stasjonsvogn med høyere tak som ble kalt Volvo 145 Express.

I 1971 skjedde den første store forandringen da en ny front ble montert. Nye endringer fulgte fram til Volvo 240, en videreutvikling av 140-serien, som ble introdusert i 1974.

Interessert? Kontakt oss i dag

Classic Garage as
Rønjul Gård, Hauerveien 55, 1540 Vestby
Dag Oppegaard tlf 90033100 eller epost: dag@sonbb.no