Magasin beskrivelse


Denne 1970 Volvo Amazon er vår egen hverdags klassiker og miniprosjekt. Aldri eid en Amazon før, men denne overrasker og leverer mye kjøreglede og oppmerksomhet.

Har fått en tekniske gjennomgang med bl.a overhaling av bremser med nye pumper, slanger, belegg og masterpumpe. Ny vannpumpe og termostat. Ny EU kontroll, da denne hadde stått noen år da vi fant den. Tidligere eid av Volvo-entusiast som kun har kjørt 12000 km de siste 18 årene. Videre er lakk utbedret og det lille som var av overflaterust fjernet. Lakken er vannslipt med 6000 papir og polert med topp produkter.

Sjeldent originalt 123 GT tilleggsutstyr er samlet over hele Europa og dette er ikke lenger dusinvare eller billig.  Bilen er bygd opp med bruk av originale 123 GT deler så langt dette lar seg gjøre.

Oppgradert med doble SU forgassere, Simon 2 toms eksosanlegg med grenrør. Originalt 123 GT ratt og turteller. Midtkonsoll med original Volvo klokke. Ny 123 GT dashpad. Korrekte liggesetebeslag i krom.  Originalt 123 GT relepanel i motorom. 5,5 toms felger med nye  hvitside dekk. Byttet tepper og papp i bil og bagasjerom.  Nye dørsider og setetrekk på førerstol. Resten av innredningen har fått en skikkelig rens og behandling. Nytt reservehjul. Delvis nytt listverk og gummipakninger. Nye 123 GT emblemer. Originalt 123 GT to-tone Hella horn. Et sett med korrekte 123 GT Hella 7 tommer ekstralys montert med Volvo trekk.

Det har blitt noen timer i garasjen og på E-bay, Finn og Facebook for å gjennomføre dette morsomme prosjektet. Gutta hos Jørgenrud i Spydeberg skal også ha en stor takk for hjelp, deler og tips.

Det spørs om ikke denne herlige replica Amazonen, som har blitt høstens miniprosjekt, også blir i vår eie neste sesong. Flere oppgraderinger er på trappene i vinter. B20 A motoren og M40 girkassen får henge med enn så lenge, om ikke noe mer spennende skulle dukke opp underveis.

Interessert? Kontakt oss i dag

Classic Garage as
Rønjul Gård, Hauerveien 55, 1540 Vestby
Dag Oppegaard tlf 90033100 eller epost: dag@sonbb.no