Vi er svake for disse W 108/109 Mercedes Benz S-klasse. Av mange oppfattet som den siste virkelige S-klasse med følelse av gedigent håndtverk. Etter noen og 50 år får man fremdeles den følelsen av kvalitet, hvor dørene fremdeles stenges som et «bankhvelv».  Vi har etter hvert kjøpt og solgt mange av disse og handler gjerne med fine eksemplarer. Nylig solgte vi en 1971 3.5 liter før den ble annonsert på Finn.

Bilen vi nå har til salgs er også en 3.5 liter V-8. Vi har dog en følelse for at denne ikke startet sitt liv som en ekte 280 SE 3.5. Denne er førstegangs registrert i Norge høsten 1969, mens literatur vi har lest sier at 3.5 litere først ble introdusert våren 1970. Derfor vår tvil, men vognkort og sjekk hos Vegvesenet sier at denne er registrert med 3500 ccm motor.

Ekte eller ikke, dette er uansett en velrestaurert W108 med en herlig Mercedes Benz V-8 og automatgir. Restaureringen har noen år på baken, men bilen framstår veldig bra teknisk og kosmetisk. EU godkjent uten mangler i Mai 23. Denne har også elektrisk soltak og har fått beholde sine Euro frontlys, som faktisk blir sjeldnere og sjeldnere å se på W108. Selv om mange kritikere har beskrevet bilen som en “fintail uten fintails”,  var bilen en fantastisk suksess. Hovedsakelig på grunn av sine enkle og firkantede former. Men W108 er mest kjent  for sin pålitelighet og holdbarhet, og et bevis på utmerket tysk ingeniørkunst . Mange omtaler W108 og W109 som de siste virkelige S-klassene. Den ble etterfulgt av W116, men det får bli en historie til en annen gang.

Interessert? Kontakt oss i dag

Classic Garage as
Dag Oppegaard tlf 90033100 eller epost: dag@cgarage.no