En  “tribute” til Studebaker og Tucker!

AACA Museum på Hershey er et bilmuseum som suplementerer AACA’s forskningssenter og bibliotek. Det ble besluttet å etablere et bilmuseum på Hershey i 1993.  I likhet med biblioteket, ble AACA Museum på Hershey etablert som en ideell utdanningsinstitusjon. Denne statusen gjorde at donasjoner til museet etter amerikansk lovgivning  ble fradragsberettiget.

I 1993, etter lengre tids planlegging, ble det donert og samlet inn $ 12 millioner for å bygge et eget museumsanlegg.  Det opprinnelige konseptet med et samlermuseum hadde blitt utvidet til å omfatte en bredere  presentasjon av USAs bilarv for publikum. Det nye museet åpnet  26. juni 2003. Dagens AACA Museum på Hershey er profesjonelt bemannet, og viser både permanente og midlertidige utstillinger. Derfor legger vi alltid turen innom museet ved våre jevnlige besøk til Hershey markedene. Det gjorde vi også i høst og ble overrasket av en gedigen Studebaker utstilling. Tucker utstillingen hadde vi sett tidligere, men er like imponerende fortsatt. Det er også unikt ved museet at så godt som alle bilene som er utstilt i den permanente utstillingen er donert eller gitt til museet.

I tillegg huser AACA-museet Museum of Bus Transportation Collection. Et etasje fullt av busser og mer enn 30 motorsykler kompletterer de 100 bilene som vises. Museet har over 20.000 kvadratmeter og ekstra lagring, slik at kjøretøy kan roteres regelmessig. Flere ganger i året endres utstillingene med utlånte biler som passer til spesielle tema som spenner fra hesteløse vogner til muskelbil-æraen. AACA Museum på Hershey har blitt anerkjent av Smithsonian som et tilknyttet museum som er en ekstremt sjelden anerkjennelse. AACA Museum har også blitt anerkjent som et av de beste bilmuseene i verden.

Da vi besøkte museet i høst kunne vi se en spesialutstilling som het “Studebaker Cool: 114 års innovasjon”.  Tema var South Bend, Indiana sitt bidrag til hjultransport. Utstillingen dekket Studebaker brødrenes ydmyke start som en vognprodusent for å  hjelpe nybyggere med å bevege seg over den amerikanske kontinentet  i Studebaker-bygget Conestoga-vogner.  Men utstillingen fokuserte  først og fremst på de siste 60 årene med bilproduksjon som ble avsluttet i 1966. Utstillingen inkluderte alt fra den første elektrsiske vognen til en  supercharged  Avanti. Vi kunne også se sjeldne  Studebaker lastebiler, modifiserte biler og til og med en Studebaker som publikum aldri fikk se – en 1962 Scepter.  Brooks Stevens designet denne prototypen som var ment som erstatning for 1966-67  Hawk. Dette var første gangen denne ble vist  i samarbeide med Studebaker National Museum!  Mer enn femti Studebakere var en del av denne temautstillingen.

AACA Museum, huser et stort utstillingsareale for Cammack Gallery og har skapte en enestående utstilling,  verdens største og mest kjente samling av Tucker 48 biler, motorer, deler og automobilia fra Tucker historiker og samler David Cammack. Denne permanente, interaktive utstillingen involverer besøkende i  historien om utviklingen av disse historiske kjøretøyene og viser bilens unike funksjoner. Utover bilene presenteres Preston Tuckers visjon, besluttsomhet og kamper som er vel så mye en del av Tuckers historie. Tucker-utstillingen er en “må se” attraksjon for bilentusiaster og historikere  fra hele verden. Cammack Tucker Gallery er fullt ut godkjent av etterkommere av Preston Tucker, som fungerte som historiske rådgivere under byggeprosessen. AACA-teamets innsats i presentasjonen av Cammack Tucker-samlingen er ikke bare en ære for Tucker-familien, men også mannen som hadde en fantastisk lidenskap for å bevare historien til Tucker-historien. 

Tucker # 1001, den første bilen av produksjonslinjen, kan du beskue i utstillingen.  Den var David Cammacks andre Tucker, kjøpt i 1973 på oppfordring fra broren. Denne bilen bruker Tucker Y-1 girkasse, en Tucker-modifisert girkasse fra Cord’s 810/812 forhjulsdrevet modeller.  Den er lakkert i original Tucker maroon lakk. Etter chassis # 1003 ble de bakre skjermene endret for lettere avmontering av hjulene og bare Tucker #1 og #2 ble levert med disse bakskjermene.

Har du noe spennende til salgs ta gjerne kontakt med oss.  Er du på utkikk etter en klassiker følg med på disse nettsidene, utvalget skifter stadig.  Tar du turen innom oss finner du alltid et 20-talls klassikere til salgs.

Classic Garage as
Rønjul Gård, Hauerveien 55, 1540 Vestby
Kontakt Dag Oppegaard på tlf 90033100 eller dag@cgarage.no