Classic Garage as
En annerledes bilbutikk for entusiaster!

Vår nye entusiastbutikk i Myrfaret 3, 1406 Ski

Når du har hatt gamle biler som hobby i over 40 år, vært delaktig i mange bilklubber, besøkt treff, arrangementer og utallige entusiastbutikker i USA og Europa, er det kanskje ikke så rart at det har vært en drøm og åpne en slik butikk selv.  Etter et yrkesliv i bilrelaterte bransjer, tok jeg endelig mot til meg for 4 år siden og skapte Classic Garage as. Annen virksomhet ble solgt og det ble full satsing på klassiske biler. I 2021 ble så junior, Fredrik Oppegaard, med på laget og vi satser sammen på en ny entusiastbutikk.

15. januar overtok vi et flott bilanlegg sentralt på Ski, og flyttet inn 1. februar, Dette har lenge vært en drøm. Med en yngre generasjon med på laget, tenker vi nok også litt utenfor min “gammelbilboks”. Den nye generasjonen har litt andre bilinteresser enn senior. Med det sagt ønsker vi å bygge en entusiastbutikk med klassikere for alle. Hos oss skal du finne et variert utvalg i alle prisklasser og fra ulike kontinenter. Du vil finne klassikere fra de amerikanske gullårene, sjeldne europeere, youngtimere og hverdagsbiler du ikke lenger ser så ofte på veiene.

1973 BMW 2002 Baur Targa Cabriolet produsert i bare 2317 eksemplarer

Ny entusiastbutikk i Myrfaret 3, 1406 Ski

Etter 2 års leting etter egnet lokale fant vi i vinter et topp moderne bilanlegg sentralt på Ski like utenfor Oslo.  Lokalet er på ca 400 kvm som gir oss plass til 18-20 klassikere inne i et hyggelig miljø. Garasjer og lager er tømt for automobilia, emaljeskilter og gammelt olje- og bensinrelaterte utstyr som nå står utstilt i lokalet .
Vi håper vår beliggenhet og butikk skal bli et samlingssted for entusiaster og vi kommer til jevnlig å arrangere mindre treff og samlinger så snart korona situasjonen gir muligheter for dette.  Vi åpner også mer enn gjerne for bilklubber som ønsker å arrangere medlemsmøter hos oss.

Er tiden moden for en ren klassiker forretning i Norge?

Vi håper svaret er «Ja». Både i Europa og i USA finnes det et stort antall butikker med klassiske biler og motorsykler. De eldste har holdt det gående siden siste verdenskrig. Etter en forsiktig start for 4 år siden, er over 250 klassikere solgt. Vi mener selv at tiden er moden for en større satsing. Det skal i hvert fall ikke skal være uprøvd.
Mange bilforretninger satser etterhvert på et utvalg av klassikere, men få rendyrker dette. Det ønsker vi å endre på med å skape en slik entusiastforretning hvor entusiaster kan møtes, dele kunnskap og erfaringer, eller bare møtes over en kopp kaffe. Så får de neste årene vise om vi lykkes.
Vår nye butikksjef Fredrik Oppegaard i snakk med Jim Wallace, venn og mangeårig sjåfør i teamet til  Carol Shelby. Vi fikk en hel dag sammen med ham på Shelby fabrikken og racerbanen i Las Vegas på en av våre USA turer.

Møt vår nye butikksjef, Fredrik Oppegaard

Fredrik er 22 år gammel og har fått inn klassiske biler “med morsmelken”. Vært med sin far på treff og arrangementer siden han var 3 år gammel. Det siste ti-året også på innkjøpsturer og treff både i Europa og USA. Med Fredrik på laget, tenker vi også litt utenom seniors tradisjonelle “boks”, og du vil etter hvert også finne uvanlige premiumbiler og interessante kjøretøy for den yngre generasjon hos oss. Fredriks første innkjøp fra utlandet omfatter bl.a en Bentley Continetal Flying Spur og en Jaguar XF R med 510 hk.

Inspirasjon fra noen av de mest kjente i USA

Vi har hentet inspirasjon til Classic Garage as fra mange besøkte entusiastbutikker i utlandet, bl.a. Wayne Carrini’s F40 motorsport, Dragone Classic Cars, Volo Museum & Salses med flere.

Vi er konstant på leting etter nye klassikere

Vi leter hele tiden etter nye klassikere for å tilby våre kunder. Heldigvis har vi vært lenge i miljøet og mottar tips når noe skal selges. Vi liker å eie bilene våre selv, men har også satt av noen få plasser i vår nye butikk for kommisjonsbiler. Kontakt oss gjerne om du har en klassiker du vurderer å selge. Vi kommer gjerne og tar en titt og gir deg en “fair” prisvurdering. Ved kommisjonssalg tar vi normalt 10% av salgssummen for å håndtere salget. I tillegg tar vi en mindre sum for plassleie i vår butikk. Kontakt oss gjerne for å høre mer om salg i kommisjon eller salg av din klassiker til oss.

1973 Alfa Romeo Berlina 2000 som får en teknisk gjennomgang på vårt eget godkjente MECA verksted i Son

Vårt eget godkjente MECA verksted

Ved siden av Classic Garage as driver vi også et godkjent bilverksted i Son, MECA/Son Bilservice as.  Alle klassikere som selges gjennom oss får en teknisk gjennomgang før salg, og om nødvendig en ny EU kontroll.  Men vi arbeider ikke bare på egne biler, og mange eiere av klassikere har etterhvert funnet fram til oss enten det gjelder EU-kontroll, service eller mindre reparasjoner. Våre mekanikere har opparbeidet seg god erfaring med eldre biler, og ikke minst synes de det er moro å jobbe på klassiske biler.

Vårt verksted holder til i Slettaveien 17, 1555 Son og du når verkstedet på telefon 64951500 for spørsmål og timebestilling.

Nyimportert 2000 Plymouth Prawler

Import av spesielle biler

Vi har i mange år importert biler både fra USA og Europa og har et godt kontaktnett på begge kontinenter.  Men de siste årene har prisene på klassikere utviklet seg sterkere i utlandet enn i Norge. Men det finnes fremdeles gode kjøp der ute, og vi er også her på konstant leting etter nye klassikere.
Har du en drømmebil du ikke finner her hjemme, og ønsker assistanse med import kan vi også være behjelpelig med dette. Alt fra å lete opp drømmebilen, til papirarbeide, frakt og import.  Ta kontakt med oss.


Har du noe spennende til salgs ta gjerne kontakt med oss.  Er du på utkikk etter en klassiker følg med på disse nettsidene, utvalget skifter stadig.  Tar du turen innom oss finner du alltid et 20-talls klassikere utstilt.

Classic Garage as
Myrfaret 3, 1406 Ski
Vi har åpent: Man-Fredag 10-17, Torsdager til kl 19. Lørdager 10-15

Kontakt Dag Oppegaard på tlf 90033100 eller Fredrik Oppegaard på tlf 46943778
Du når oss også på post@cgarage.no