Bilfabrikantenes juleannonser fra en svunnen tid!

Bilannonser i juletida er definitivt ikke som de pleide å være. Og det er synd. Noen av de tidligste reklamene for biler i magasiner og aviser i juletida var rett og slett en kunstform, og du kunne gjerne ramme inn hele annonsen og henge den på veggen.  I de gode gamle dagene ble biler og annonsene for å selge dem stort sett produsert for hånd. Det gjør disse kunstneriske gamle annonsene til noe spesielt. Ta en titt på noen klassiske juleannonser vi har funnet:

Selv om det er vanskelig å forestille seg i dag, var det en tid da gjennomsnitts amerikaneren  ofte kjøpte og ga bort biler i julepresanger. Dette skapte et marked for spesielle juleannonser og gode salgsutsikter i en travel juletid.  Disse annonsene er eksempeler som antyder at tidene var veldig gode på 30-, 40,- og 50-tallet.

Men selv i dag, kjører ofte bilhandlerene annonser og kampanjer i Desember måned, og da særskilt i USA. Man vil bli kvitt årets modeller før nyttårsskifte, man vil gjerne nå salgsmålene for året. Det er ofte gode tilbud å hente i juletida og på slutten av året.  Annonsene er kanskje ikke like fargerike som tidligere, men tilbudene er der.

Det er kanskje ikke like vanlig å gi bort biler i julegaver som i tidligere tider under gode økonomiske tider, men allikevel artig å se tilbake på og registrere hvordan bilfabrikantene vinklet sine gamle annonser. Som i Nash annonsen i denne artikkelen: ” This Christmas give the one you love a car she’ll love”

Har du noe spennende til salgs ta gjerne kontakt med oss.  Er du på utkikk etter en klassiker følg med på disse nettsidene, utvalget skifter stadig.  Tar du turen innom oss finner du alltid et 20-talls klassikere til salgs.

Classic Garage as
Rønjul Gård, Hauerveien 55, 1540 Vestby
Kontakt Dag Oppegaard på tlf 90033100 eller dag@cgarage.no