Renault Caravelle – en sjarmerende franskmann

Denne sjeldne og sjarmerende franskmannen finner du nå for salg hos oss i Classic Garage as i Son.

Opprinnelsen til Renault Floride og senere Caravelle var Renaults ambisjoner om å selge biler i USA. Volkswagens suksess med bobla og Karmann Ghia i USA hadde ikke gått herremennene hos Renault hus fordi. De så at små biler med hekkmotor ble stadig mer populære på den andre siden av Atlanterhavet. VW benyttet sin boble-plattform for å produsere Karmann Ghia, og Renault hadde sin Dauphine plattform som ble brukt på de første Floridene. Navnet ble imidlertid raskt endret til Caravelle, da Renault ønsket å selge bilen over hele USA, og ikke bare i Florida.

Tidlig i 1959 fikk det amerikanske publikumet stifte bekjentskap med Caravelle, som ble introdusert på New York Motor Show. Og interessen var stor, hele 13000 satte seg på venteliste. Opprinnelig ble Floride, som ble produsert mellom 1959 og 1962, produsert på Dauphine plattform med 35 hestekrefters motor. Men bilen ble raskt oppgradert og fikk Renault 8 plattform med bedre fjæring allerede i 1962. Motorstørrelsen hadde økt til 956 ccm og 51 hestekrefter. I 1964 fikk Caravelle en enda større motor på 1108 ccm og 55 hestekrefter.

1968 var siste året for Caravelle og bare 1438 eksemplarer ble bygd. Men totalt ble det bygd 117000 eksemplarer av Floride og Caravelle.

Vår bil er en 1965 modell som er i hyggelig bruksstand med patina. Med bilen følger også Hardtop. Vi vil ha 129.000,- kroner denne.

Kontakt Dag Oppegaard på tlf 64 95 99 30 eller 900 33100

Av |2019-01-20T11:00:26+02:0020. januar 2019|Kategorier: Nyheter|Tags: |
Denne nettsiden bruker informasjonskapsler og tredjepartstjenester. Ved å klikke OK godtar du dette. Mer informasjon! Ok

Informasjonskapsler

Informasjonskapsler er små tekst filer som lagres på de besøkendes maskin. Den brukes til å lagre informasjon om hvordan du bruker nettsidene, samt til å lagre innstillinger for enkelte funksjoner på nettsiden. Informasjonskapsler brukes også til å lage statistikk slik at eieren av nettsiden kan se hvor mange besøk som er gjort, og hva folk er mest interessert i. På denne nettsiden brukes Google Analytics sin statistikk funksjonalitet. Det er mulig å stenge av slike "cookies" i dine innstillinger, men det kan medføre at nettsiden ikke fungerer helt slik du ønsker.

Google Analytics

Brukes for statistikk for nettsiden. Det samles inn en rekke informasjon for å få vite så mye som mulig om hvordan siden brukes. Når vi sier så mye som mulig informasjon samles inn, så er det en selvfølge at dette er innenfor loven.

Personvernerklæring

Les vår personvernerklæring her!