31. Techno Classica Essen leverte igjen i april!

Europas største klassiske bilmesse!

Fra 10. til 14. april 2019 ble  Techno-Classica Essen arrangert av  S.I.H.A. som organiserer denne klassiske messen med størst suksess og de fleste besøkende i verden for 31. gang. Første gang messen ble holdt var i 1989 som den første store tyske bilsalongen for klassiske biler.  Oppskriften på denne  suksessen er å presentere det beste fra alle områder innen den klassiske hobbyen. Med mer enn 1200 utstillere fra mer enn 30 nasjoner er Techno-Classica Essen nummer en av de internasjonale klassiske kjøretøymessene, og gir et omfattende bilde av det internasjonale klassiker markedet. Også de viktigste internasjonale bilprodusentene bruker å vise seg fram på denne verdensledende messen. Mercedes-Benz, VW/Audi, Porsche og BMW er faste innslag med sitt klassiker konsepter.

Bilentusiaster fra hele verden møtes på  Techno-Classica Essen. I 2017 var mer enn 188 000 besøkende fra mer enn 40 nasjoner innenfor dørene i de 20 utstillingshallene på Essen Gruga-park. Alle de profesjonelle aktørene er der og det er ingen steder de møter flere kjøpere enn i Essen. For nybegynnere i den klassiske verden er Techno-Classica Essen også stedet å være. Mer enn 30 prosent av bilene som tilbys for salg, er innenfor det som omtales som young-timere.  Det er flere uteområder hvor biler tilbys fra private selgere, oftest i en lavere prisklasse enn hos de store profesjonelle aktørene.

På 2019 utgaven av messen var det mer enn 2.700 klassikere til salgs, noe som  gjør Techno-Classica til verdens største klassiske marked. Du finner alt fra Crème de la Crème fra de internasjonale klassiske forhandlerne  sammen med privatselgere av bruksveteraner.  

What’s hot and what’s not?

Porsche 911 er definitivt på vikende front, både interessemessig og prismessig. Unntakene er spesialmodeller og modeller laget i små serier. Det er tross alt produsert over  en million Porsche 911. Såkalte “back-date” modeller er det for oss uforståelig at entusiaster bruker penger på. I alle andre sammenhenger er det orginalitet som gjelder, og en ordinær 911 fra 1986 vil aldri være noe annet uansett om den ser ut som en 1970 RS.

Men det som helt klart er “hot” akkurat nå er klassikere fra kjente designhus, som Bertone og Pininfarina, laget i små serier. Alfa Romeo har lenge hatt interessante modeller og denne gangen merket vi oss også Lancia. 3 av de dyreste bilen på årets bilauksjon var faktisk Lancia’er.  Porsche var det definitivt færre av på årets messe, samtidig som vi aldri har sett flere Alfa Romeo utstilt på en og samme messe.  Alt fra Alfa GTV av nyere dato til helt spesielle utgaver fra 40-50 tallet.

Mercedes Benz er alltid godt representert og du kan gå deg vill blant mengder av klassiske 300 SL og 190 SL.  Prisene ser ut til å holde seg stabile på disse og senere modeller som 280 SE Coupe og Convertibles og Pagoda modellene er på vei opp i pris.

RM/Sotherby’s auksjonen

RM/Sotherbys var for første gang på plass i Tyskland og hadde ialt 229 biler på årets Essen auksjon. Kjøpere fra 46 land var representert og  RM/Sotherbys solgte for over 18,7 millioner Euro med over 86% av de frambudte bilene solgt. Ny rekord for en klassiker auksjon i Tyskland.

Høyest pris oppnådde en 1937 Mercedes Benz 540 K Convertible med hele 2.255.000 Euro godt over 20. millioner kroner. Bilen kom fra en privat samling i Sveits.
Verdt å merke seg er at blant topp 10 var 3 Lancia. Rallymodeller, men dette merket er definitivt på vei opp i pris. Dyrest ble en 1985 Lancia Delta S4 Stradale som oppnådde en pris på over 1. million Euro eller over 10 millioner kroner. For å underbygge vår mening om at Lancia er på vei opp, oppnådde alle de 3 Lancia’ne nesten dobbelt så høy salgspris som estimatene.

Techno Classica Essen er verdt et besøk

Vi har besøkt Techno Classica Essen 10-12 ganger de siste 30 årene og dette er en klassiker messe vi gjerne vil ha med oss. Skal du på ett arrangement i Europa i løpet av året er denne messen absolutt en å prioritere. Enkelt å komme dit, fly til Dusseldorf og tog direkte til Essen om du ikke vil leie bil. Hoteller er det flust av, selv om de nærmeste er dyre og ofte utsolgt tidlig. Prøv å besøk messen mellom onsdag og fredag, i helgen er det stappfullt. Åpningsdagen på onsdag koster det 40 Euro å komme inn på “pre-show”, men verdt pengene da menneskemengden er overkommelig.

Er du på jakt etter deler til din europeer, er det flere haller med delemarked hvor både leverandører og privatpersoner er representert.

Har du en spennende klassiker til salgs ta gjerne kontakt med oss.  Er du på utkikk etter en entusiastbil følg med på disse nettsidene, utvalget skifter stadig.  Tar du turen innom oss finner du alltid et 20-talls klassikere utstilt.

Classic Garage as
Slettaveien 17, 1555 Son
Kontakt Dag Oppegaard på tlf 90033100 eller dag@sonbb.no

Av |2019-05-01T22:18:31+01:003. mai 2019|Kategorier: Nyheter|
Denne nettsiden bruker informasjonskapsler og tredjepartstjenester. Ved å klikke OK godtar du dette. Mer informasjon! Ok

Informasjonskapsler

Informasjonskapsler er små tekst filer som lagres på de besøkendes maskin. Den brukes til å lagre informasjon om hvordan du bruker nettsidene, samt til å lagre innstillinger for enkelte funksjoner på nettsiden. Informasjonskapsler brukes også til å lage statistikk slik at eieren av nettsiden kan se hvor mange besøk som er gjort, og hva folk er mest interessert i. På denne nettsiden brukes Google Analytics sin statistikk funksjonalitet. Det er mulig å stenge av slike "cookies" i dine innstillinger, men det kan medføre at nettsiden ikke fungerer helt slik du ønsker.

Google Analytics

Brukes for statistikk for nettsiden. Det samles inn en rekke informasjon for å få vite så mye som mulig om hvordan siden brukes. Når vi sier så mye som mulig informasjon samles inn, så er det en selvfølge at dette er innenfor loven.

Personvernerklæring

Les vår personvernerklæring her!